Šta su suveniri i kako napraviti svoj?

Kada se pomenu suveniri, uvek pomislimo na putovanja i uspomene sa naših avantura. Međutim, suveniri mogu imati svoje mesto i na nekim poslovnim događajima, ali i proslavama ličnog tipa.

Želite da vaši potencijalni saradnici zapamte dan otvaranja vaše firme? Smislili ste da ispratite goste sa svadbe ili krštenja sa nekom sitnicom i uspomenom na vaše slavlje? Budite originalni i napravite setove raznovrsnih suvenira i personalizovanih predmeta po kojima ćete biti upamćeni.

Kućni setovi – keramika i staklo sa vašim pečatom

Personalizovani kućni setovi su verovatno jedan od najpraktičnijih i najoriginalnijih suvenira koje možete podeliti zaposlenima i učesnicima vašeg događaja. Ukoliko organizujete team building, seminar ili kongres, obavezno u svoj plan uključite i kreiranje suvenira od keramike i stakla. Investirajte u kvalitetnu keramičku šolju za kafu ili čaj na kojoj ćete odštampati logo i naziv firme ili neku simboličnu fotografiju. Ovakvo se ulaganje i te kako isplati, jer izrada i štampanje, odnosno personalizovanje šolja ne košta mnogo, a ima velikog odjeka.

Izaberite neki od modela kao što su Barton, Betty, Mint ili Black Berry i uskladite boje šolje sa bojama vašeg brenda. Pored keramičkih modela, dostupni su i stakleni, kao što je, primera radi, set šolja Cafe, koji dolazi sa drvenim podmetačima.

Uz šolje moguće je personalizovati i čaše i pepeljare, kao i boce za čaj. Preporučujemo modele čaša Vanilla, koji dolazi sa poklopcem u tamno sivoj, rojal plavoj i crvenoj boji, kao i Gusto, sa silikonskim zatvaračem. 

Opel Promo staklene pepeljare takođe mogu da budu dobar suvenir, a ako ih uparite se reklamnim upaljačima napravićete pravi pogodak.

Odlična ideja, pogotovo ako radite u industriji hrane i bavite se proizvodnjom i prodajom prehrambenih proizvoda, mogu da budu i personalizovani kuhinjski setovi. Set noževa Chop, podmetači Cortex, elegantan set noževa za sir Gouda ili jednostavno daska za sečenje Ham ostavljaju puno prostora za štampu i otisak vaše reklame ili logoa i mogu da budu upečatljiv suvenir i poklon za saradnike i zaposlene. 

Vinski setovi – suveniri koji govore jezikom luksuza

Zadivite poslovne partnere i pokažite im koliko cenite vašu saradnju, tako što ćete im podeliti glamurozne suvenire nakon biznis konferencije ili seminara. Otmeni vinski setovi kao što su Prosecco, Baroque, Barolo, Rose, Brunello ili Cabernet postaju efikasan marketinški alat ukoliko se personalizuju kvalitetnom tehnikom štampe. Logo ili moto firme odštampan na drvenoj kutiji su dovoljan podsetnik na događaj koji ste organizovali, a ujedno i adekvatan poklon. 

Pročitajte i: Kako brendirati štand na sajmu – Istaknite se u odnosu na konkurenciju.

Privesci, usb memorije i ogledalca – suveniri koje svi vole

Simpatični suveniri koji ne zahtevaju veliki budžet, a opet imaju efekta su manji reklamni proizvodi koji imaju praktičnu primenu u svakodnevnom životu. Bilo da je reč o tim bildingu, seminaru ili sajmu koji vaša kompanija organizuje, personalizovani privesci i fleš memorije su dobar izbor za poklone i suvenire.

Asortiman metalnih privezaka je veliki, a mi izdvajamo modele Anelo, Axel, Balsa, Birch i Bosk. Možete se odlučiti i za priveske od aluminijuma kao što je Barista ili pak od drveta poput modela Bamboleo R ili Keeper, koji može da posluži i kao držač za mobilne uređaje.

Kada su u pitanju USB fleš memorije, nije potrebno posebno polemisati koliko su ovi gedžeti postali neodvojivi deo naših života, i to ne samo u poslovnoj sferi. Prema tome, personalizovan USB dolazi kao vrhunski suvenir, ali i sredstvo za latentni marketing. Ostavite poseban utisak pakovanjem ovog specifičnog suvenira u poklon kutiju.

Odličan suvenir za sve dame, učesnice događaja, koleginice i poslovne partnerke su personalizovana ogledala. Predlažemo modele Aurora i Bella R.

Mogu li majice, kačketi i cegeri biti suveniri?

Ukoliko vaš budžet to dozvoljava, možete ići korak dalje i napraviti jedinstvene suvenire – od tekstila! Štampa na majicama je danas odličnog kvaliteta, koriste se tehnike sublimacije, veza, sito i digitalne štampe. Uz podršku našeg tima možete doći do originalnog dizajna i osmisliti poklone za svoje saradnike kakve će uvek čuvati i rado nositi. Zamislite samo da ispratite sa seminara ili sajma učesnike i posetioce suvenirima kao što su majice ili kačketi sa vašom reklamnom porukom. Ne samo da će zapamtiti vašu organizaciju, već će i ovakav vredan poklon biti povod za razgovor o posećenom događaju.

Iz raznolike ponude majica za žene i muškarce, kao i unisex modele, izdvajamo polo majice kao što su Adria i Carbon. Interesantne su i majice Tee, Premium 180 i Vasco.

Zanimljiv pristup može da bude i personalizacija kačketa. Reklamni kačketi nisu novost u svetu marketinga, ali mogu biti pravo „osveženje“, ako ih odaberete za suvenire na svom događaju. Neki od modela kao što su Grey, Baseball i Debbi su prikladni, a kako dolaze u nekoliko boja, neće biti teško odabrati dizajn u skladu sa vašim brendom.

Cegeri i platnene torbe su takođe interesantna ideja za suvenire. Iz našeg raznovrsnog asortimana izdvajamo modele Aloe, Barbara, Borsa, meliranu torbu Bloom, kao i eco torbe Bazar i Naturella 105. Na cegerima, kao i na majicama, velike površine su dostupne za štampu, tako da uz kreativan i originalan dizajn možete da napravite autentične suvenire koji se lako pamte.

Zašto treba da uvedete „politiku“ poklanjanja suvenira na svojim događajima?

Suveniri na poklon imaju mnogo veći značaj nego što se to čini na prvi pogled. Uzmimo za primer da obezbedite svojim zaposlenima keramičke šolje sa logom firme i datumom konferencije koju organizujete. Ovim jednostavnim postupkom i nevelikim finansijskim ulaganjem uistinu se postiže mnogo. Pokazujete svojim saradnicima zahvalnost za angažovanje, prisutnost i spremnost na saradnju. Kada se ljudi sa kojima radite osećaju cenjenim, veća je verovatnoća da će biti motivisani i uspešni u svom poslu. Dakle, pojačavate efikasnost i produktivnost svog tima, na ovaj način. Istovremeno pokazujete da ozbiljno shvatate poslovanje koje vodite i da vam je stalo do toga da svi budu zadovoljni.

Pored toga što predstavlja lep gest, poklanjanje suvenira zaposlenima, saradnicima, klijentima, poslovnim partnerima i svim posetiocima događaja koje organizujete, može poslužiti i kao svojevrsna marketinška strategija. Svaki od reklamnih proizvoda koji ima svoju primenu u svakodnevnom životu biće podsetnik na vašu kompaniju i brend. Prema tome, prednosti suvenira su toliko raznovrsne i brojne da zaista vredi učiniti praksu darivanja redovnom.

Pošaljite nam upit

Ili direktno pozovite našeg specijalistu:
069 55 66 351 069 55 33 351 069 55 44 351

    KORISNIČKI SERVIS

    POZOVI