Početak školske godine kao prilika za brendiranje vaše privatne škole

Prvi septembar i početak nove školske godine je izuzetna prilika da dobro pozicionirate vašu privatnu školu u odnosu na konkurenciju. Među brojnim školama koje se podjednako bore za reputaciju i uspeh, veoma je važno da se vaša obrazovna ustanova istakne dok regrutuje novu generaciju učenika. Kako da privučete najbolje i najpametnije đake i formirate kolektiv kvalitetnih predavača?

Brendiranje i rad na marketingu škole važe za ključne faktore na putu do uspeha. Važno je da odredite misiju i viziju svoje obrazovne ustanove i sagledate brend kao obećanje. Šta je to što želite da garantujete svojim učenicima? Kako želite da zajednica doživljava vašu privatnu školu? Za koje vrednosti se zalažete? Odgovori na ova pitanja mogu da vam pomognu u kreiranju marketinške kampanje i postizanju cilja – da se vaša privatna škola razlikuje od ostalih.

Neki od načina za efikasno brendiranje uključuju opremanje učionica i prostorija za nastavnike, kao i obezbeđivanje personalizovanog školskog pribora i rančeva – kako za đake, tako i osoblje. Pripremili smo listu predmeta koji vam mogu pomoći da ovu školsku godinu započnete s elanom. Pročitajte.

Školski pribor – reklamne olovke i notesi

Nema efektnijeg načina da promovišete privatnu školu od personalizovanog školskog pribora koji koriste učenici i nastavnici. Notesi sa odštampanim logotipom i nazivom škole u raznim bojama su izuzetno korisni u svakodnevnom radu i učenju, a uz to predstavljaju i odličnu reklamu. Za učenike su naročito praktične sveske tvrdog poveza A5 formata, kao što su modeli Pino, Mondo i Monte Carlo (dosupan samo u crvenoj boji). Svi navedeni notesi imaju džep na unutrašnjoj strani zadnje korice, a neki dolaze i sa elastičnom trakom i držačem za olovku.

Pexels.com

Inovativnim tehnologijama štampe na naslovnoj strani se može uraditi otisak logoa, naziva, pa čak i slogana škole. Tako da će, gde god da nose svoje sveske, učenici besplatno promovisati ustanovu u kojoj se obrazuju.

Za nastavnike su odlična rešenja za organizaciju i planiranje nastave razni rokovnici i planeri. Modeli kao što su 5th Avenue, Alicante i Tokyo imaju B5 format i dostupni su u nekoliko boja. Portfolio Alcantara ima notes A5 formata, kožnu oblogu, držač za olovku, kao i dodatne džepove za kartice i druga dokumenta.

Reklamne olovke su takođe jeftin, a i te kako delotvoran način da brendiranje škole podignete na viši nivo. Bilo da je reč o setu drvenih olovaka Blacky, Pigment ili Carpenter, ili možda hemijskim metalnim olovkama, uvek će biti korisno da opremite generaciju učenika i profesore kvalitetnim priborom. Korak dalje napravite i jednostavnim štampanjem logotipa škole na ostalim školskim predmetima. Možete, na primer, “izračunati uspeh” na personalizovanom digitronu bele boje Axiom.

Rančevi sa štampom – za učenike i nastavnike

Proverena metoda dobre marketing strategije su reklamni rančevi. Za učenike su idealni modeli srednje veličine Bet, Martin, Ned i Robin, koji su uglavnom dostupni u raznim bojama (klasične crna, bela i siva, kao i crvena, žuta, rojal plava i tirkizna plava). Školski rančevi imaju jedan glavni odeljak, a neki modeli dolaze sa prednjim džepom i imaju otvor za slušalice. Za đake možete obezbediti i rančeve za treninge, odnosno časove fizičkog vaspitanja. Postoje razni platneni modeli sa podesivim vrpcama kao što su City net, Slik, ali i biorazgradivi Sneakers, za mlade ekologe.

Pexels.com

Opremite profesore svoje škole kvalitetnim poslovnim rančevima na kojima ćete odštampati naziv i logo ustanove. Praktični i višenamenski modeli rančeva kao što su Arnold, Baron i Broker, na primer, imaju poseban odeljak za laptop veličine ekrana 15 inča, kao i skriveni džep pozadi. Neki rančevi imaju specifične karakteristike kao što su vodootporni rajsferšlusi, sigurnosna brava i USB konektor (takav je model Magnum). Poslovni rančevi i torbe su svakako uvek dobar poklon za vaše zaposlene.

Opremanje učionica – satovi i kalendari

Brendiranje škole i stvaranje slike ugledne ustanove u velikoj meri možete ostvariti pametnim opremanjem učionica i školskih kancelarija. Za početak, dovoljno je da u svaku učionicu na zidu postavite kalendar i sat. Izrađeni od plastike ili aluminijuma, zidni satovi imaju dovoljno veliko polje za štampu naziva škole (pritom se uglavnom koriste digitalna štampa i nalepnice za plastične satove, odnosno laserska gravura za satove od aluminijuma). Model Luna dolazi u sivoj boji, dok su satovi Twingo dostupni u ljubičastoj, gun i oranž boji. Prema tome, možete usklađivati boju sata sa nijansama koje preovladavaju u učionicama, imajući na umu vizuelni identitet brenda.

Pexels.com

Zidni reklamni satovi mogu da oplemene svaku prostoriju, a za kompletan utisak obezbedite i zidne kalendare sa mesečnim ili dvomesečnim rasporedom. Primera radi, zanimljiv i univerzalan može da bude model Kids. Za kancelariju direktora i zbornicu od izaberite stone kalendare.

Školske uniforme – dobar marketinški potez

Ako želite da se apsolutno izdvojite u odnosu na druge privatne škole, uniformisanost đaka, ali i nastavnika može da bude pametan potez. Školski amblem na beloj košulji može biti dovoljan znak, nije potrebno da ulažete u kompletnu đačku uniformu. Dečije majice kao što su Master Kids i Record Kids, dostupne su u raznim bojama i veličinama i mogu da budu idealna uniforma – sve dok izaberete istu boju za sve učenike.

Korak dalje ka uniformnosti i brendiranju škole možete da napravite tako što ćete nabaviti majice ili košulje za nastavnike. Kao i dečije pamučne majice i reklamne unisex majice za odrasle mogu da budu u nekoliko različitih boja i u veličinama koje vam trebaju. Postoje i modeli za žene kao što su Record Lady i Viola, na kojima se radi sito štampa, kao i otisak preslikačem.

Pexels.com

Ako vam je cilj da nastavnici vaše škole izgledaju poslovnije i ozbiljnije, umesto majica izaberite košulje. Reprezentativni modeli klasičnog kroja, sa džepovima i manžetnama mogu da budu pravi izbor. Business LSL Women, Club LSL Men, Comfort LSL Men samo su neki od dostupnih modela. Primera radi, košulja Business SSL Women uparena sa Chino Lady pantalonama predstavlja idealnu kombinaciju za uniformu.

Na kraju, u svrhu brendiranja privatne škole možete uključiti i druge predmete poput personalizovanih kapi i šalova. Kačketi kao što su Debbi i Baseball ili šal Alaska mogu da budu sjajna reklama za školu u svakoj prilici.

Iskoristite početak školske godine i prve septembarske dane da iznenadite svoje đake i zaposlene kvalitetnim promo poklonom. Imajte na umu da investiranjem u reklamni školski pribor, rančeve i uopšte predmete za brendiranje školskih prostorije zapravo ulažete u uspešnu budućnost škole.

Pošaljite nam upit

Ili direktno pozovite našeg specijalistu:
069 55 66 351 069 55 33 351 069 55 44 351

    KORISNIČKI SERVIS

    POZOVI